Profil kompanije i istorija

RODA SA je počela 1948. godine kao porodična firma, čiji je glavni predmet bio proizvodnja konstrukcija na točkovima i prodaja točkova koji su se uglavnom koristili u poljoprivredne namene, sa sedištem u Solunu, Grčka.

Godine 1963., osnivač firme, Iraklis Saatsoglou, je počeo prvi put, da se bavi točkovima za industrijske namene, istovremeno proširujući saradnju sa najvažnijim evropskim konstruktorima i raznolikošću svojih proizvoda. Kao rezultat toga, naša kompanija se ispostavila kao najvažnija u Grčkoj, za ovu vrstu proizvoda.

godine1981.  osniva se filijala u Atini kako bi se pokrili zahtevi u južnoj Grčkoj, i od 1988. god. kompanija funkcioniše kao akcionarsko društvo (AD) po nazivu RODA SA.

Godine 2002. osnivamo industrijski pogon u industrijskom području Soluna, Sindos, sa integracijom najsavremenijih tehnologija proizvodnje i osiguranja kvaliteta, proizvodeći točkove za lagana kolica, adresirana u sektor usluga.

Kompanija ima snažnu izvoznu aktivnost, sa prisustvom u zemljama kao što su Nemačka, Francuska, Španija, Italija, Engleska, Holandija, Belgija, Irska, Češka, Poljska, Slovačka, Mađarska, Austrija, Danska, Švedska, Norveška, Kipar, Bugarska, Srbija, Rumunija, Rusija, dok izvozi u SAD, Novi Zeland i Južnu Afriku.